30 Mart 2013 Cumartesi

Game of Thrones



Taht Oyunları (Özgün adı: Game of Thrones), David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. Dizi, ABD televizyon kanalı HBO'da yayınlanmaktadır. George R. R. Martin'in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'na dayanmakta olan dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır. Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas'taki mekanlar ile Belfast'taki bir stüdyoda çekilmektedir. İlk bölümü, 17 Nisan 2011 tarihinde HBO'da yayınlandı.Şu an üçüncü sezon yayinlanmaktadir.

Konu
Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar’ın kalesi Kışbarı’nın kuzeyinde, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan Eddard Stark kendisini Demir Taht’ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard’ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar’ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin taştan ejder yumurtalarında ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır. Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir.
Oyuncular ve karakterler
  • Sean Bean - Eddard Stark "Ned"
  • Mark Addy - Robert Baratheon
  • Nikolaj Coster-Waldau - Jaime Lannister "Kingslayer" (Kral Katili)
  • Michelle Fairley - Catelyn Stark
  • Lena Headey - Cersei Lannister
  • Emilia Clarke - Daenerys Targaryen "Dragon Girl/Stormborn/Unburnt" (Ejder Kız/Fırtınada Doğan/Yanmamış-Yanmaz)
  • Iain Glen - Ser Jorah Mormont
  • Aidan Gillen - Petyr Baelish "Littlefinger" (Serçeparmak)
  • Harry Lloyd - Viserys Targaryen "Begger King" (Dilenci Kral)
  • Kit Harington - Jon Snow "Lord Snow"
  • Jason Momoa - Khal Drogo
  • Sophie Turner - Sansa Stark
  • Maisie Williams - Arya Stark
  • Richard Madden - Robb Stark
  • Alfie Allen - Theon Greyjoy
  • Isaac Hempstead-Wright - Brandon Stark
  • Jack Gleeson - Joffrey Baratheon
  • Rory McCann - Sandor Clegane "The Hound" (Tazı)
  • Peter Dinklage - Tyrion Lannister "İmp" (Küçük Şeytan)
  • Natalie Dormer (Margaery Tyrell)
  • Rose Leslie - Ygritte
  • Sibel Kekilli - Shae
  • Gwendoline Christie - Brienne of Tarth "Beauty" (Güzellik)
  • Nonso Anozie - Xaro Xhaon Daxos
  • Liam Cunningham - Ser Davos Seaworth "Onion Knight" (Soğan Şövalyesi)
  • Stephen Dillane - Stannis Baratheon
  • Carice van Houten - Melisandre
  • Diana Rigg - Leydi Olenna Tyrell
  • Paul Kaye - Thoros of Myr
  • Kerry Ingram - Shireen Baratheon
Yayın
Taht Oyunları'nın ilk sezonu 17 Nisan 2011'de, ikinci sezonu ise 1 Nisan 2012'de ABD'de HBO kanalında ilk gösterimini yaptı. Aynı gün veya daha sonraki haftalarda ya da aylarda, dizi diğer birkaç ülkede daha yayınlanmaya başladı. Dizi yalnızca HBO ve ona bağlı kanallarda bulunmaktadır; üçüncü şahıslara ait istem üzerinden video servislerinde ve çoğu ülkede bulunmamaktadır. Bu durum dizinin geniş çaplı bir korsan yayının varlığına yol açıyordu.

Entourage



Entourage

  Emmy ödüllü  dizi. 2005'ten 2009'a kadar Altın Küre Ödüllerine En İyi Komedi Dizisi ve En İyi Yardımcı Aktör (2005 ten 2009 a Jeremy Piven,2009 ta Kevin Connolly 2008 te Kevin Dillon), aday gösterilmiş ve Jeremy Piven, "En İyi Yardimci Aktör(Mini dizi-Tv filmi)" ödülünü 2008 te almıştır. En İyi Yardımcı Aktör dalında Jeremy Piven ile Emmy kazanmıştır.

Özet:Vince Chase adındaki sinema oyuncusunun yıldızı bir anda parlar ve Hollywood hayatına giriş yapar ve yanlız değildir.Yanında çocukluk arkadaşlarını da beraberinde getirir.Dizinin adının da aynı anlama geldiği entourage(arkadaş çevresi).Yakın arkadaşı Eric'i manager olarak, temsilci olarak da Hollywood un ünlü temsilcilerinden Ari Gold ile anlaşır.Başlarından geçen komik hikayeleri ve Vince Chase için mükemmel bir kariyer seçme çabalarının ele alındığı bir sitcom dizisidir.

29 Mart 2013 Cuma

How I Met Your Mother

Konusu

Dizi, 2030 yılında, Ted Mosby'nin eşi ile nasıl tanıştığını çocuklarına anlatmasını konu alır. Bob Saget'in seslendirmesiyle asıl karakteri Ted "Size annenizle nasıl tanıştığımı anlatacağım." der ve dizi 2005 yılına döner. Bays ve Thomas dizideki arkadaşlığı kendi arkadaşlıklarından yola çıkarak yazmışlardır. Buna göre Ted karakterinde daha çok Bays öne çıkarken Marshall ve Lily karakterleri ise Thomas ve eşinden esinlenilmiştir.

Yapım

"Haydi arkadaşlarımız ve New York'ta yaptığımız aptalca şeyler hakkında yazalım." fikri, Bays ve Thomas'ın How I Met Your Mother'ı oluştururkenki düşünceleriydi. İkili karakterleri yaratırken kendi arkadaşlıklarından esinlendiler: Bays esnetilerek Ted, Thomas ve eşi esnetilerek ise Marshall ve Lily yaratıldı.Thomas'ın eşi Rebecca, kendinden ilham alınarak yaratılacak bir karakter konusunda gönülsüzdü, sadece bir şartla izin verecekti: Kendisini Alyson Hannigan'ın canlandırmasını istiyordu. Şanslarına, Hannigan o sıralar boştu ve o da komedi dizilerinde daha fazla yer almak istiyordu.
Dizinin setlerinden biri olan "MacLaren's", Bays ve Thomas'ın ikisinin de sevdikleri ve dizide yer almasını istedikleri, New York'taki "McGee's"  adlı bir bardan esinlenerek yaratılmıştır. Barın adını ise barın çalışanlarından birine de adını veren, Bays'in yardımcısı Carl MacLaren vermiştir (Bakınız: Yardımcı Karakterler).

Karakterler ve Oyuncu Kadrosu

Ana Karakterler

Dizinin ana karakterleri şunlardır: Ted Mosby, Marshall Eriksen, Lily Aldrin, Robin Scherbatsky ve Barney Stinson.

Theodore Ted Evelyn Mosby

Genç hali Josh Radnor tarafından canlandırılmakta, 52 yaşındaki hali ise Bob Saget tarafından seslendirilmekte ancak ekranda görünmemektedir. Dizinin temel karakteri Ted, Wesleyan Üniversitesi mezunu bir mimardır ve Barney'ye göre "çok fazla düşünür".
Shaker Heights, Ohio'da doğup büyümüştür. Ted'in çocukluğunda da en büyük tutkusu mimar olmaktı. Ünlü mimarlar hakkında saatlerce konuşabilir. Adeta mesleğine aşık ve azimli bir mimardır ancak eskiden çalıştığı bürodaki patronun penis biçimindeki gökdelen projesini kabul edemez ve kendisine göre bir gökdelen tasarlar. Bu gökdelen oldukça başarılıdır ve Ted kendi çiziminin onaylanmasıyla ofisinde şefliğe yükselir. Dördüncü sezonda kovulur ancak daha sonra sezonun son bölümünde, eski nişanlısının erkek arkadaşının ona vicdan azabından dolayı teklif ettiği, üniversitede pröfesörlük görevini kabul eder.
Duygusal bir kişiliğe sahip Ted, en yakın arkadaşları Marshall ile Lily ilk bölümde nişanlandıktan sonra, ruh ikizini veya -ilk iki sezon boyunca Robin sandığı- "o" kızı arayıp bulmaya karar verir. Ancak daha ilk sezonun ilk bölümünde, öyküsünü çocuklarına anlatırken Robin'den Robin Teyzeniz diye bahseder. Robin'den ayrıldıktan sonraki psikoljik olarak iyileşme döneminde, kendini beline bir kelebek dövmesi yapılmış halde bulur. Okuldayken bir keresinde koruduğu bir öğrenci büyüyüp bir porno yıldızı olduğunda, Ted'e duyduğu şükranını sahne adı olarak Ted Mosby'yi alarak gösterir.
Ted, arkadaşları Lily ve Marshall ikinci sezonun sonunda evlenip yeni bir eve taşınıncaya dek, onlarla beraber yaşamıştır. Artık Robin, dördüncü sezonun başındaki Japonya faciasından beri Ted'le yaşamaktadır.
Ted'in geleceği hakkında tek bildiğimiz, evlenip bir kız, bir erkek çocuğa sahip olacağı. Müstakbel eşine ilişkin; beşinci sezonun ilk bölümünde yanlışlıkla ders verdiği iktisat sınıfında bulunduğu, sarışın olduğu, bir müzik grubunda bas gitar çaldığı ve kendisi ve Marshall gibi onun da Yıldız Savaşları filmlerine bayıldığı gibi bazı ipuçları verilmiştir.

Marshall Eriksen

Jason Segel tarafından canlandırılmaktadır. Lily ile eğlenceli bir ilişkileri vardır. Ailesindeki herkesin boyu çok uzun ve iridir. Buna rağmen Marshall ailesindeki herkesden daha kısa ve miniktir. Ted ile üniversitede oda arkadaşı olarak taşınmışlardır. O Ted'i ilk gördüğünde dekan zannetmiştir. Marshall gruptaki en saf kişidir. Hiç yalan söylemeyi beceremez.Bir sırrı tutamayınca birden bağırarak söyler ve sırrı herkes öğrenir. Karısı Lily'e herşeyini anlatır. Lily'nin sır tutamasından çok Marshall'ın yalan söyleyemeyip sır tutamaması durumundan Marshall ve Lily çok iyi bir çift olmuşlardır.Marshall,Lily ile 9 yıllık beraberlikten sonra 2.sezon'un sonunda evlenmişlerdir.Marshall ile ilgili çok ilginç bir özellik daha vardır bir tek karısı ile yatmıştır. Ama sonradan öğrenilir ki Marshall,Barney ile ilk tanıştığında hava olsun diye bir kız ile yatmıştır. Tabii Barney Lily ile daha tanışmadığından bilmediği şey o kızın da aslında Lily olduğudur. Bu olaydan sonra Barney iki hafta Marshall'ın peşinde dolaşıp ona nasıl yaşanılıcağını öğretmesini istemistir.
Marshall hukuk fakültesi mezunudur ve sonradan bir şirketin temsilciliğini yapmıştır.Fakat sonradan bir bankada çalışmaya başlar.

Lily Aldrin

Alyson Hannigan tarafından canlandırılmaktadır. 9 yıllık nişanlısı Marshall ile evlendikten sonra prensip itibariyle soyadını korumuştur. Alışverişkolikliği yüzünden ailesini borç batağına batırmasının yanı sıra başkalarının hayatlarına müdahale eden bir tavrı vardır. Dizide ailesine en az değinilmiş ana karakterdir; ailesinden birkaç kadın birey bekarlığa veda partisinde görülmüştür. 8 dakikada 33 sosisli yeme rekoruna sahiptir. New Yorkludur ve lakabı Lilypad'dir.

Barney Stinson

Neil Patrick Harris tarafından canlandırılmaktadır. 37 yaşındadır ve bugüne kadarki tüm bölümlerde görünmüştür. En iyi arkadaşı olduğunu iddia ettiği -ki ne zaman etse, Marshall onu, Ted'in en iyi arkadaşının kendisi olduğu şeklinde düzeltir-, evlenip sakin bir yaşam sürmek isteyen Ted Mosby'nin aksine, Barney, onun yeni kız arkadaşlarla tanışması için türlü yöntemlere başvurur. Karakteri canlandıran Harris'e göre, Ted'in Robin'le çıkmaya başlaması ve Ted'in üniversitedeki oda arkadaşı Marshall'ın Lily'yle nişanlanması ve daha sonra evlenmesi gibi diğer dört ana karakterin ilişki içerisinde bulunmaları, dizi boyunca Barney'i aralarında tek bekar yaptığı için Barney, arkadaşlarına bu sebepten dolayı kızgındır.
"Game Night" adlı bölümde Barney'nin, gençliğinde, ilk ciddi sevgilisi Shannon'la birlikte Barış Gönüllüleri'ne katılmaya çalışan bir idealist olduğu ortaya çıkar. Ancak sevgilisi onu takım elbiseli bir çapkın için terk ettiğinde çılgına dönmüş ve annesinin arkadaşı erkek yapan Rhonda French'e 23 yaşında bekaretini kaybetmiştir. Rhonda'yı tatmin ettiğini sanmasından duyduğu başarının hızıyla, tercih edildiği adam gibi o da bir takım elbiseli çapkına dönüşmüş ve erkekler için bir rol modeli olmuştur. Sonralarda Robine asık olmustur bu ask 4. sezonun basında farkedilmiştir bunu ilk söylediği insan lily olmustur 4. sezon son bölümde mosbylemek taktiğiyle robin ona asık oldugunu söylemiştir fakat sonra robinin bunu bilerek yaptıgını lily barney'e söylemiştir. Ted'in keçi saldırısına ugramasıyla hastaneye giderler. Hastane odasında yanlız kaldıklarında bu konuyu konusurlar ve 4. sezon Robin ve Barney'in öpüşmesiyle sonlanır. 5. sezonun basında bir ilişkiye başlarlar ama yürütemezler fakat ikilinin aralarında hep birseyler bitmez ama birtürlü dogru zamanı yakalayıp birlikte olamazlar. Sonra 7. sezondaki ilk bölümde onu damatlık içinde ve Ted'i onun sagdıcı olarak görürüz. Fakat tüm sezon barney farklı insanlarla olur bu sürecte robine ilişkilerine dair hatıraları yok ettigini söyler ve robin buna üzülür fakat barda yanlız kaldıkları bir zamanda Robin ben onları yok edemezdim der bu sırada barney ona bir anahtar verir ve bir adres söyler robin oraya gider ve eşyaları bulur Barney hepsini o dairede saklamaktadır .O bölümün sonunda barney gercek aşkının Quıen değil Robin oldugunu anlar sonra işleri yokuşa sürer ve Quıen'le aralarındaki nişan bozulur. Zaten 7. sezon son bölümde (ki bu sırada barney Quıen'le hala nişanlıdır) Barney'in gelininin Robin oldugunu görürüz. 8. sezon bu ikilinin ilişkisiyle ilgili en ufak umut vermez taki 12. bölüme kadar Barney Robine uzun ve mükemmel bir oyun oynamıstır Robin onun baskasına evlenme teklifi etmesine engel olmak için WWN binasının catısına gittiğinde gercekler ortaya cıkar. Barney Robine evlenme teklifi eder ve robinde evet der böylece Barney hayatında tek asık oldugu kadınla nişanlanmış olur.Ayrıca bu sürecte barney Playbook u da yakmıstır yani Barney artık o eski barney olmayacaktır..

Robin Charles Scherbatsky Jr.

Cobie Smulders tarafından canlandırılmaktadır. 1980, Kanada doğumlu Robin, yerel bir televizyon kanalında saat 04:00'te yayınlanan sabah haberlerini sunmaktadır. İkinci sezon boyunca Ted, beşinci sezonun başında Barney ile çıkmıştır.Sekinci sezonda Barney ile nişanlanmaktadır.
Çocukluğunun ilk dönemlerinde annesinden ayrılmış olan babası ile yaşamış ve geri dönüşlerden oldukça varlıklı olduğu anlaşılan babası, onu ava götürerek ve buz hokeyi oynatarak bir erkek gibi büyütmüştür. Robin babasından bu yüzden nefret etmektedir. Daha sonra annesinin yanına taşınmış ve kendini yeniden keşfetmiştir. Yine aynı şarkıya, Kanada'ya 80'lerin 90'larda ulaşmasından dolayı bir hayli komik bir klip çekilmiştir.
Robin, çok sevdiği ülkesi Kanada'da 1993 yılında "Let's Go To Mall" adlı bir albüm yapmış ve bir pop yıldızı olmuştur. Albümün aynı adlı çıkış parçasıyla ülkenin neredeyse tüm alışveriş merkezlerini kapsayan bir turneye çıkmıştır. Bu yüzden alışveriş merkezlerine karşı bir fobisi vardır.
Robin genel olarak duygusuz ve erkeksi bir karaktere sahiptir. Silahlara ve buz hokeyine çok düşkündür. Ayrıca Robin'in ilk ilişkisi 16 yaşında eşcinsel bir oğlanla olmuştur ve Robin bu olaydan utanç duymaktadır.