18 Nisan 2013 Perşembe

TEEN WOLF




   Genç Kurt (Özgün adıTeen Wolf), ABD yapımı fantastik gençlik dizisi. MTV'de yayınlanan dizinin tekrar bölümleri ise TeenNick'te yayınlanmaktadır.2011 MTV Film Ödülleri'nin ardından 5 Temmuz 2011'de ilk gösterimini yaptı. Teen Wolf, Scott McCall (Tyler Posey) adında bir lise öğrencisinin ormanda dolaşırken bir kurt adam ısırılması sonucu yaşadıklarını anlatan doğaüstü draması. Scott, bir kurt adam olduğu gerçeğini, hayatı ve vücudundaki değişiklikler konusunda ona yardımcı olan en iyi arkadaşı Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) ve bir diğer gizemli kurt adam Derek Hale (Tyler Hoechlin) dışında herkesten saklayarak sıradan bir yaşam sürmeye çalışır.
Dizi, eleştiri sitesi Metacritic'ten 100 üzerinden 61 puan alarak gelen eleştirilerden genellikle olumlu yanıt aldı.Dizinin ilk gösterimi toplamda 2,18 milyon izleyici elde etti. Dizi ikinci sezona uzatıldı.Birleşik Krallık ve İrlanda'da Sky Living adlı kanalda gösterildi. Türkiye'de ise CNBC-e'de yayınlanmaktadır.

Konusu 

Dizi sosyal serseri Scott McCall etrafında dönmektedir. Scott, Beacon Hills Lisesi'nde lakros oynayan genç bir öğrencidir. Bir gece kurtadamın biri tarafından ısırılmasıyla hayatı büyük ölçüde değişir. En iyi arkadaşı Stiles ve gizemli kurtadam Derek'in yardımıyla bir kurtadam olduğunu keşfetmesi üzerine, yeni keşfettiği kimliğinin içinde sunulan bir çok tehlike ile ergenlik yaşamını dengelemeyi öğrenmekte zorlanır. Âşık olduğu kişiyi korumak ve etrafındakilerle olan ilişkilerini dengelemek zorundadır. The theme of finding your place is a prevalent undertone in the series that is mirrored by the pack mentality of werewolves.
Birinci sezonda, Scott aşkı ve bir kurtadam olarak yeni keşfettiği sorumlulukları arasında yapması gereken seçimle yüzleşir. Aşkını kormanın ve önceki ilişkileri ile yeni kurduğu ilişkileri dengelemenin bir yolunu bulmak zorundadır, and deal with himself as a werewolf under the full moon. The characters around him must also deal with problems of their own, which somehow ties down to Scott, as they all make discoveries along the way.

Oyuncular 

Gelişme ve yapım 

 Haziran 2009'da MTVTeen Wolf 'dan uyarlanacak, "romantizm, korku ve kurtadam söylencesinin daha fazla vurgulandığı" yeni bir televizyon dizisine yapacaklarını duyurdu. Bu filmin ikinci televizyon uyarlaması oldu. Bir çizgi dizi sürümü 1986-87 arasında CBS'de yayınlanmıştı. Avustralyalıyönetmen Russell Mulcahy, dizinin pilot tanıtımını yönetti. MTV'nin Genç Kurt 'u, yaratıcı ve yönetici yapımcı Jeff Davis'in geliştirmesiyle 1985 yapımı Michael J. Fox'un filminden daha karanlık, seksi ve keskin bir sürümü oldu. Davis'in isteği, The Lost Boys 'dakine benzer komedi imaları bulunan, bir gerilim yapmaktı. Once the show was a go, Davis lined up Russell Mulcahy, who added the horror to the project. Davis'e göre Stand by Me'ye saygı göstermek için, herşey başlangıçta, çocukların dışarı çıkıp ormanda vücudu aramaları ve bekledikleri gibi gitmemesi fikriyle başladı.Kurtadamın görünüşünde biraz daha Pan’s Labyrinth'e başvurdular. Aynı zamanda, Guillermo Del Toro'in yaratıkları onları güzel, zarif ve korkutucu olarak anlatan bir ilhamdı.

Ana rollerde Tyler PoseyCrystal ReedTyler HoechlinDylan O'BrienHolland Roden ve Colton Haynes olmak üzere tüm oyuncular Aralık 2010'da duyuruldu. Posey, bir kurtadam tarafından ısırıldıktan sonra kendisinde değişiklikler hissetmeye başlayan aptal bir lise öğrencisi Scott McCall olarak başrolü; Reed, hemencecik Scott'tan etkilen okulun tatlı ve yeni kızı Allison Argent'ı; Hoechlin aslında kötü ve yırtıcı bir kurtadam olan yakışıklı yerel çocuk Derek Hale'i; O'Brien, Scott'ın en iyi arkadaşı ve dizinin mizah unsuru Stiles'ı; Roden, Jackson Whittemore'in popüler ve kontrolcü kız arkadaşı Lydia Martin'i ve Haynes, Scott'ın lakrostan takım arkadaşı ve rakibi Jackson Whittemore'ı oynadı.
12 bölümden oluşan yapım Ekim 2010'da Atlanta, Georgia'da başladı. MTV 31 Mayıs 2011'de internet sitesinde, pilot bölümün ilk sekiz dakikasından oluşan bir tanıtım videosu yayınladı. Genç Kurt bölümleri Dino Meneghin tarafından bestelendi.

Filmlerle olan benzerlikleri ve farklılıkları 

     Özgün film, garip bir takım sporu oynayan ve kurt adam olarak yaşayan Scott isimli ergen lise öğrencisiyle ilgilidir. Her iki sürümde de, Scott reaps the benefits of werewolf stardom, achieving confidence and acceptance from his peers with his newly discovered powers. Also what the series takes from the movie that spawned it, is people know the basic idea of what Hollywood considers to be a werewolf.

Filmle dizi arasında önemli farklılıklar bulunur. MTV sürümü karanlık tonlu bir drama-komedi, 1985 yapımı film ise komedidir. Yeni dizideki mizah, filmin orijinal hissinde de saygı gösteren kara mizahtır.[kaynak belirtilmeli] Yayından önceki tanıtımlarda, yapımcılar Joss Whedon'ın Buffy the Vampire Slayer adlı drama dizisinden etkilendiklerini söylediler. Whedon's central premise was: "High school as a horror movie. And so the metaphor became the central concept behind Buffy, and that's how I sold it." The writers have confirmed they have no intention to include vampires but other creatures may be considered.
Bu dizide, Scott basketbol yerine lakros oynar. Orijinalinde, Scott kurt adam özelliğini babasından alır; babası, lycanthropy'sinin bir nesil atlayacağı umuduyla bunu ondan gizlemiştir. Halbuki, MTV dizisindeki Scott ormandaki bir kurt adam tarafından ısırılır. Yeni Stiles the Beatles ve Kraliyet Hava Kuvvetleri madalyonu simgeli tişörtler giyer; orijinal Stiles ise son derece saldırgan deyişler içeren gömlekler giyer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder